Atentie la ce mancati

Azi am primit pe mail de la Cami urmatoarea informare:

 • Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pana la 5 ori!). In cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare, laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou…  
 • Prin urmare, atunci cand cumperi lapte la cutii, uita-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte fara „n” procesari, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos.

image001

 •   Daca ai curiozitatea sa vezi ce lapte bei de obicei, vei avea surpriza sa constati ca majoritatea cutiilor au inscriptionate cifrele 2,3,4,5 si chiar 6.
 • Sa ne miram ca laptele din cutiile astea au un gust ce nu seamana cu laptele cumparat de la tarani, si ca se strica dupa 4-5 zile?
 • Pentru a verifica informatia, am inceput sa caut pe Google sa vad ce si cum reprezinta cifrele astea de pe cutie. Surpriza, se pare ca au mai facut si altii, si numai atat, au trimis mail la OPC, primind urmatorul raspuns:

  Referitor la adresa dumneavoastra privind datele inscriptionate pe partea inferioara a cutiilor Tetra Pak,utilizate la ambalarea laptelui pasteurizat va comunicam:
  Ambalajul la care face referire sesizarea este un ambalaj aseptic pentru lapte UHT ,produs de Tetra Pak.Acel numar se refera la numarul rolei pe care se tipareste ambalajul.Echipamentul pentru tiparirea ambalajului are 5 role.Numarul (1,2,3,4,,5)se tipareste pentru ca,in cazul in care exista reclamatii la materialul de ambalat sa se identifice rola pe care s-a tiparit materialul cu defect.Acel numar se tipareste la fiecare secunda,de aceea unele pachete au numarul inscriptionat altele nu.(deoarece viteza de tiparire,in echipamentul pentru tiparit este mai mare de 1 pachet/secunda)

  acum pe cine sa mai cred?

   

Reclame

8 răspunsuri to “Atentie la ce mancati”

 1. silvia Says:

  eu…inclin sa dau dreptate explicatiilor OPC

 2. mohui Says:

  silvi,
  eu prefer laptele ala care expira in cateva zile…

 3. crina Says:

  mo, intamplator am si eu acasa 2 cutii de lapte de la zuzu,,si scrie pe fundul cutiei nr 12…asta inseamna ce cred eu???!!!!!

 4. crina Says:

  adica exact pe fundul cutiei apar numerele 123456, iar daca desfac un pic imi apare 12….ce crezi?

 5. sip Says:

  Te-au incurcat … NU ?

 6. heinrich Says:

  voi chiar credeti ca in urma unei asemenea…… marsavii, ar fi lasat cineva urme pt ca ea sa poata sa fie depistata asa usor? hmmm

 7. Laptarul Says:

  L.E.

  Dat fiind ca lucrez in tipar de foarte multi ani, pot spune ca, daca ar fi fost ca acel 1 (unu), sa reprezinte nr de procesare al laptelui, s-ar fi comandat 100 de role nr unu, 25 de bucati nr 2, s.a.m.d., iar rolele numerotate 2>5 ar fi fost folosite in caz de …… maxima urgenta, si numai dupa intreruperea furnizarii tipografiei a rolelor cu nr 1.

  Vedeti dumneavoastra altceva pe cutie? Ceva ce ar putea lega numerele 1>5 de ceva ce ar putea fi cuantificat? NU! Adica, pe cutia purtand nr 1, sa fie tiparit un cod de bare (ca tot e obligatoriu), iar celalate cutii sa existe cod de bare propriu? NU. Atunci? Cum stiu cei ce se ocupa de „marshavia” asta, sa aloce automat nr rolei la nr de procesare? Chiar credeti, ca isi bate in Romania, cineva capul cu asa ceva ? Aaaaa, o fi impusa treaba asta de cineva? NU cred! Altfel s-ar cunoaste, iar presa noastra dornica de scandal si senzational …. NU doarme nici in somn! Dar nu se ocupa nimeni cu treaba asta, e prea mare bataie de cap, si ar fi prea pe fata!

  Concluziile le trageti si voi!

  Aceasta imi este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez!
  Laptarul prins cu matza la borcanul cu smanta!

 8. Florin Says:

  Tetra Pak infirma zvonul „laptelui repasteurizat” Imprimare E-mail
  29 Ianuarie 2009

  Compania Tetra Pak a raspuns, la solicitarea revistei Piata, unui zvon lansat prin e-mail, conform caruia laptele pasteurizat nevandut in perioada de valabilitate este retras de la raft, repasteurizat, ambalat si reintrodus in magazine. Mesajul afirma si faptul ca repasteurizarea poate fi repetata, cifra tiparita pe dosul cutiei (2, 3, 4 sau 5) indicand numarul de repasteurizari. Mesajul electronic este insotit de o fotografie a unei cutii de lapte UHT Tetra Pak pe care este incercuita cifra 1.

  Tetra Pak afirma intr-un comunicat ca „Zvonul cum ca laptele pasteurizat ar fi reprocesat de pana la 5 ori este eronat si a pornit de la o interpretare gresita a cifrelor ce se gasesc pe ambalajele Tetra Pak”.

  Producatorul de ambalaje explica semnificatia cifrei tiparite pe dosul ambalajului, vizibila in fotografia ce insoteste mesajul: „Ambalajul din fotografie este un ambalaj aseptic (Tetra Brik Aseptic) pentru lapte UHT (Ultra-High Temperature) si nu pentru lapte pasteurizat cum este scris in mesajul ce circula pe Internet. Acel numar (incercuit in fotografie) se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat; echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role.

  Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak, si a-l remedia. Acel numar se tipareste la fiecare secunda; din acest motiv, unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu (viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste este mai mare de 1 pachet/secunda).

  In afara de toate lucrurile de mai sus consideram ca este copilaresc sa crezi ca un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a „reciclat” laptele.

  Mai mult, producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea magazinului si tot in sarcina magazinului cade neutralizarea lor (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deseurilor)”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: